Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Kristian Linge Tønnessen er pensjonert pilot og Audi-entusiast.
I dag kjører han e-tron 55 og vi har tatt oss en liten kjøretur til Kjevik Lufthavn med Kristian og det
nyeste gliset hans.

– Bilentusiasmen har alltid vært der. Jeg hadde motorsykkel først, men så kom det tre barn tett på hverandre. Resten er historie, flirer han.
– Jeg kjøpte min første Audi A6 av Terje Jochumsen (visekonsernsjef i dag red.anm.). Før det hadde jeg Volkswagen Golf, så jeg har alltid vært hos Gumpens. Enten på den ene eller andre siden av byen.
Og kona?
– Kona kjører e-Golf handlet på den andre siden av byen. Vi har alltid fått god service og det har vært problemfritt å være kunde hos både Gumpens Auto Øst og Gumpens Auto Vest. Er det noe så blir det fiksa, og de gjør alt for å gjøre meg fornøyd. Det føles veldig trygt å være kunde her.

(Se flere biilder av bilen lengre nede)

Er det noen spesielle egenskaper en mann som deg vil ha i bilen sin?
– Jeg har ekstrautstyret Nightvision på bilen min. Er jo en gammel mann med tjukke briller, veitu. I tillegg har vi hytte på Hovden og da blir det ofte seine turer opp-over Setesdalen. Da er det fint med Nightvision og Audi e-tron. Både for sikkerhet og rekkevidde.
Lader du noe på vei til hytta på Hovden?
– Det trengs ikke.

Hva tenker du om sikkerhetsnivået i bilen? Føler du deg trygg?
– Å, ja! Jeg er veldig opptatt av det med sikkerhet. Jeg har mange barnebarn som fraktes i denne bilen, så sikkerhet kommer høyt på min liste. Ikke minst er god sikkerhet viktig for øvrige bilister også. – Jeg kjøpte faktisk denne bilen før jeg leste noe om testingen av den, men det er en selvfølge at Audi kommer bra ut i kræsjtester, så jeg var ikke bekymret. Det gjorde den også, må du legge til.

Book prøvekjøring av Audi e-tron

Hva er viktig for en Audi-entusiast?
– Vi var nettopp i Danmark i bryllup med denne. Der traff jeg noen andre entusiaster og la merke til at de ikke hadde vaska bilen i front. Det så jeg meg nødt til å kommentere - man kjører ikke rundt i Audi e-tron med masse lik av fluer og mygg i grillen, gliser han, og fortsetter: Det må legges til at jeg nok er over gjennomsnittet nøye på bilen min. Den skal se skikkelig ut. Ikke si til kona hvor mye voksen kosta!
Hva mener du er noen av de beste egenskapene til bilen?
– Den er først og fremst veldig komfortabel. En deilig bil å kjøre langt med. Også er den rask uten å bli ubehagelig å kjøre. Det blir ikke en melkerutetur med denne bilen. Og den har mer enn god nok plass til hele familien.

Hva slags ekstrautstyr er et must?
– Jeg har stort sett alt av ekstrautstyr, men jeg setter ekstra pris på å kunne heve og senke bilen når det er litt høye brøytekanter. Den går såvidt inn i garasjen min, men alt går med parkeringsutstyret.
Også er den jo unektelig flott å se på, da. Men det er jo ikke ekstra-utstyr.
Hvem passer denne bilen for?
– Den er idéell som familiebil. God plass, sikker, og god plass til bagasje. Ikke minst - barnabarna elsker det når bestefar tråkker litt på gassen, sier Kristian med glimt i øyet.
Er elbil fremtiden?
– Mange diskuterer om elbil egentlig er bra for miljøet, men med en elbil slipper du i alle fall ikke ut masse avgasser mens du bruker den. Jeg er blitt mer opptatt av miljø med årene enn før. Det eneste jeg har som drives av fossile drivstoff er gressklipperen min. Nå har jeg også kjøpt en elektrisk, så det er vel bare å kaste den andre. Jeg har jo litt å ta igjen på samvittigheten, som gammel pilot, men lever godt på alle måter med min Audi e-tron.

Les mer om Audi e-tron

Tekst: Ingunn B. Engen, Gumpen Gruppen Foto: Adrian Jacobsen - bilfoto.no